Tuinsafari

Een tuin is meer dan gras alleen

Een tuin kan zo veel meer zijn dan een wekelijks glad te scheren grasvlakte: een boom of bloemende struiken geven schaduw, kleur en geur aan jouw ‘buitenkamer’. Elke tuin kan zo een viersterrenhotel worden met koud buffet voor roodborstjes, egels, waterjuffers en talloze andere fascinerende dieren.
Bovendien kan zo’n tuin beter tegen droogte en hitte. Je hebt geen dure meststoffen nodig en van tuinafval is geen sprake meer. Kortom: win-win-win. Toch blijft het voor veel mensen moeilijk om de stap te zetten. 

Onze tuinrangers geven tuinadvies aan huis

Daarom wil Asse inzetten op tuinadvies voor een meer natuurlijke en klimaatbestendige tuin. We starten een gloednieuwe vrijwilligerswerking rond een team van ‘tuinrangers’. Deze vrijwillige tuinrangers krijgen allemaal een opleiding van de specialisten van Inverde (www.inverde.be).

De tuinrangers komen langs bij je thuis en nemen je mee op safari in hun eigen tuin, op zoek naar fascinerende ‘wildlife. Ze geven advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven en beter bestand is tegen droogte en hitte. Zo maken we van Asse één groot natuurgebied. Een tuinsafari met advies duurt ongeveer twee uur.

Een tuinsafari bestellen is gratis en kan vanaf najaar 2021. Meer info volgt. Hou de website en onze Facebook in de gaten.

Zelf tuinranger worden?

Ga naar de website van Tuinrangers voor de presentatie van de infoavond en om te solliciteren voor tuinranger. De lessen gaan door in september en oktober, verspreid over 5 dinsdagen. Meer info vind je in de presentatie. We zoeken in totaal 5 tuinrangers. Interesse? Stel je dan online kandidaat voor 7 juli 2021.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be