Tweede fase verhoging en vernieuwing perrons station Asse start op 8 augustus - UPDATE

De NMBS en Infrabel zijn sinds maart 2018 bezig met de verhoging en vernieuwing van de perrons in het station van Asse voor meer reizigerscomfort.

Update - 07/02/2019

De aannemer voorziet perron 1 volledig af te werken tegen eind februari, onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

De plaatsing van de schuilhuisjes is voorzien in de week van 18 maart.

Origineel bericht - 03/08/2018

De werkzaamheden voor de vernieuwing van de perrons worden gefaseerd uitgevoerd zodat de perrons voor de reizigers altijd toegankelijk blijven. Perron 2 (Dendermonde – Brussel) zal tegen eind september 2018 volledig klaar zijn. Vanaf 8 augustus 2018 starten de werken voor de verhoging en vernieuwing van perron 1 (Brussel – Dendermonde). De werkzaamheden zullen voorjaar 2019 klaar zijn. NMBS en Infrabel investeren 1,2 miljoen euro in de verhoging en vernieuwing van de perrons in Asse.

De verhoging van de perrons zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers van meer comfort kunnen genieten. Op de vernieuwde perrons komen nieuwe schuilhuisjes, zitbanken, energiezuinige led-verlichting, luidsprekers en blindengeleidetegels. De verhoogde perrons worden via toegangshellingen vanuit de parking en het voetpad integraal toegankelijk gemaakt voor minder mobiele reizigers, reizigers met bagage, kinderwagens, ...

De werken starten aan de voorzijde van perron 1 (de zijde richting Zellik). Reizigers vanuit Brussel kunnen dus enkel uitstappen op het gedeelte achteraan perron 1, richting Dendermonde. Dit houdt dus ook in dat reizigers richting Dendermonde op dit deel van het perron moeten verzamelen.

De hinder voor de reizigers blijft over het algemeen beperkt. Om de plaatsing van nieuwe perronboorden toe te laten, zal er in het weekend van 25-26 augustus 2018 geen treinverkeer mogelijk zijn. De NMBS legt hiervoor vervangbussen in. Reizigers kunnen voor meer informatie de website www.nmbs.be, de NMBS-app of de affiches in het station raadplegen.

Op de parking naast perron 1 zal er tussen 8 augustus en einde december 2018 omwille van de werken niet of maar gedeeltelijk kunnen worden geparkeerd. Reizigers worden aangemoedigd om, indien mogelijk, met de fiets naar het station van Asse te komen of hun auto te parkeren op de gratis parking aan de Asphaltcosite.

Het treinaanbod vanuit het station van Asse is sinds het jongste vervoersplan verder uitgebreid. Zo rijden er sinds december ‘s avonds 2 extra treinen op de verbinding S10 (Dendermonde – Asse – Brussel – Jette – Aalst) en 1 extra trein op de verbinding S3 (Zottegem – Brussel – Dendermonde).

Gepubliceerd op donderdag 7 februari 2019 11.30 u.

Gerelateerde producten

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be