Uitgebreide PMD-zak nog niet aan de orde in onze gemeente

De PMD-zak, ofwel de blauwe zak, kennen we al meer dan 20 jaar en mag plastic flessen, metalen verpakkingen en drankkartons bevatten. Via de media vernam je misschien dat deze zak wordt uitgebreid met meer plastic verpakkingen. Dit is evenwel nog niet aan de orde in Asse.
Waarom nog niet bij ons?

De uitbreiding wordt door Fost Plus stap voor stap ingevoerd over het hele land. Op die manier krijgt iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij de invoering zijn immers heel veel verschillende partijen betrokken: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven, … Het kan dus dat in een buurgemeente of op je werk de nieuwe sorteerregels al gelden, terwijl dat thuis nog niet het geval is.

Wanneer dan wel?

Vooralsnog is er nog geen datum bepaald voor de invoering van de nieuwe blauwe zak in Asse. Uiteraard informeren we je zodra de PMD-sorteerregels worden uitgebreid.

Dus in tussentijd blijven de gekende spelregels gelden en mogen botervlootjes, yoghurtpotjes en andere plastic verpakkingen die geen plastic flessen zijn niet in de blauwe zak!

Wat dan met wel die andere plastic verpakkingen? Laat ze gratis achter in de gemengde plasticcontainer op het recyclagepark.

Hoe PMD sorteren?

Ga naar de site van Intradura om de sorteerregels voor PMD te ontdekken. Of speel het sorteerspel om de PMD-regels snel en gemakkelijk onder de knie te krijgen!

Gepubliceerd op maandag 27 mei 2019 14.32 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be