Vacature - gemeenschapswacht

Het gemeentebestuur van Asse is op zoek naar een (m/v/x):

GEMEENSCHAPSWACHT-VASTSTELLER (niv. C1-3) ter ondersteuning van het lokale veiligheids-, preventie- en overlastbeleid.

voltijds - contract bepaalde duur - startbaanovereenkomst

Wat zijn jouw voornaamste taken?

"Not all heroes wear capes ...” Als gemeenschapswacht ben jij de held die zichtbaar is in het Assese straatbeeld. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de burger en je informeert de burger waar je kan. 

Je werkt nauw samen met de lokale politie. Daarbij word je ook ingezet bij veiligheids- en preventieopdrachten. Klinkt spannend, niet? 

Een veilige omgeving voor de Assenaar beperkt zich niet tot vaste werkuren. Daarom heb je een variabel werkrooster. Zo werk je afwisselend van 07.00 tot 15.00 uur, van 08.30 tot 16.30 uur of van 13.00 tot 21.00 uur. Dat klinkt misschien niet evident, maar het is de ideale job als je van veel variatie houdt.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

  • Je helpt kinderen oversteken aan de schoolpoort. Door de wegenwerken in de buurt is het er immers niet zo veilig. Een tevreden ouder bedankt je met een glimlach.
  • Je gaat op ronde en merkt een foutparkeerder op. Heeft die bestuurder nu echt niet door dat je niet op het zebrapad mag parkeren? Dankzij een eenvoudig toestelletje maak je ter plekke je GAS-boete op. Zo is je administratie nadien heel beperkt.
  • Ondertussen bus je enkele bewonersbrieven.
  • Je stoot op een sluikstort. In samenwerking met onze werklieden tracht je de sluikstorter te identificeren. Op die manier draag je bij aan een nettere gemeente.
  • Pauze! Dankzij al die buitenlucht kan je wel een stevige lunch naar binnen werken. Op het bureau werk je nadien even wat administratie af.
  • Het is woensdagnamiddag. De politie organiseert een fietsgraveeractie aan het station. Je begeleidt de geïnteresseerde burgers en geeft hen tips over hoe je je fiets op een veilige manier kan achterlaten.
  • Je stapt de bus op met de inspecteurs van De Lijn en controleert op zwartrijders. Wie een gepeperde boete krijgt, denkt volgende keer heus wel twee keer na voor hij de bus opstapt zonder geldig vervoersbewijs.
  • Je werkdag zit er alweer op. Op naar de volgende!

Welk profiel verwachten wij? 

  • Je bent in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs of gelijkgesteld.
  • Je bent jonger dan 26 jaar.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een veelzijdige baan met enthousiaste en gedreven collega’s, een aantrekkelijk loon en een pakket met een aantal extralegale voordelen, waaronder 35 verlofdagen, maaltijdcheques van 7 euro per dag en een fietsvergoeding. Als bestuur engageren we ons om je de nodige ondersteuning (intern en extern) te bieden in deze nieuwe job.

Interesse?

Download de infobundel en dien je kandidatuur in via het digitale inschrijvingsformulier.

Je kan deelnemen aan de proef door uiterlijk 13 oktober 2019 het verplichte inschrijvingsformulier in te vullen via onze gemeentelijke website. De proef wordt gepland in de loop van oktober 2019. 

Indien je niet via de gemeentelijke website kan solliciteren, verstuur dan een mail naar vacatures@asse.be. Je ontvangt dan nieuwe richtlijnen om je kandidaat te stellen.

Ik wil me kandidaat stellen voor de functie van gemeenschapswacht

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be