Vanaf november gaat de vaccinatiecampagne verder in Affligem

De vaccinatiecampagne wordt binnen de Eerstelijnszone AMALO verdergezet in Affligem. Sportclubs kunnen vanaf november dus opnieuw gebruikmaken van de Sportloods in Asse.

In maart 2021 kreeg Eerstelijnszone AMALO de opdracht om binnen onze regio twee vaccinatiecentra op te richten: de Sportloods in Asse voor de inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk en de Bellekouter in Affligem voor de inwoners van Affligem en Liedekerke.

Deze campagne was voorzien voor alle inwoners ouder dan 12 jaar en in latere instantie ook de derde prik voor de leeftijdscategorie 85+.

Vaccinatie vanaf november in Bellekouter in Affligem

De Vlaamse overheid heeft beslist dat de vaccinatie verder gaat, ten minste tot het einde van het jaar. Eerstelijnszone AMALO werkte, zoals voordien, nauw samen met de lokale besturen uit de regio (Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke en Opwijk) om een goede locatie te vinden die tot eind 2021 - en misschien nog tot de zomer van 2022 - beschikbaar is.

Door de gunstige ligging, flexibele mogelijkheden wat oppervlakte betreft, de parkeermogelijkheden en de toegankelijkheid van de locatie, bood het gemeentebestuur van Affligem aan de evenementenhal Bellekouter ter beschikking te stellen. Het vaccinatiecentrum zal daar dus opnieuw opgebouwd worden, zij het in een kleiner formaat.

Begin november opent Affligem de deuren voor alle burgers uit Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke en Opwijk. In eerste instantie komen de +65-jarigen aan de beurt voor een derde prik. We geven ook de kans aan alle inwoners (+12 jaar) uit de regio die nog niet gevaccineerd zijn of nog niet volledig beschermd zijn, om zich vanaf november te laten inplannen voor vaccinatie. Het vaccinatiecentrum zelf bepaalt het tempo van het vaccineren.

Callcenter Affligem

Het callcenter van Affligem is telefonisch (T 053 83 33 29) en per mail (vaccinatie@affligem.be) bereikbaar. Mail je vraag bij voorkeur per mail, want de openingsuren van het callcenter verschillen naargelang het vaccinatiecentrum open of gesloten is.

Sporten kan opnieuw in de Sportloods vanaf november

Ondertussen zijn de laatste dagen voor vaccinatie in de Sportloods (Asse) ingepland. Vanaf november kunnen lokale sportclubs de locatie dus opnieuw gebruiken. Zij hebben gedurende deze hele periode creatieve invullingen gezocht om hun sport te kunnen blijven beoefenen, waarvoor onze grootste dank.

De groep van vrijwilligers en medewerkers staat alvast klaar om het vervolg van deze campagne tot een goed einde te brengen.

Gepubliceerd op woensdag 13 oktober 2021 9.34 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be