Verbod op vuurwerk en wensballonnen

Met de feestdagen stilaan in het vooruitzicht, wordt vuurwerk weer brandend actueel. Dat mag je gerust letterlijk en figuurlijk nemen.

Voor veel mensen gaan nieuwjaar en vuurwerk hand in hand, maar het afsteken van vuurwerk is niet zonder gevaar. Ieder jaar lopen heel wat mensen ernstige brandwonden op. Wie een hart voor huisdieren heeft, koopt sowieso al best geen vuurwerk aan. Honden en katten slaan op de vlucht en ondervinden enorm veel stress door de luide knallen.

In Asse geldt er een absoluut verbod op vuurwerk en wensballonnen. Dit staat zo bepaald in artikel 27 van het politiereglement: “Met behoud van de toepassing van de wettelijke en reglementaire bepalingen is het verboden, zowel op de openbare ruimte als op private eigendommen, om het even welk vuurwerk af te steken of voetzoekers, thunderflashes, knal- en rookbussen of andere zaken te laten ontploffen en wensballonnen op te laten.”

Door het vluchtige karakter van vuurwerk is het niet eenvoudig om inbreuken hierop vast te stellen. Wie alsnog betrapt wordt, riskeert een GAS-boete die kan oplopen tot € 350,00.

Gepubliceerd op donderdag 15 november 2018 14.50 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be