Verkeersmaatregelen n.a.v. werken Brusselsesteenweg Vaal-Langestraat

Op 4 januari start de tweede fase van de werken op de N9. We nemen een aantal verkeersmaatregelen om de verkeershinder zo goed mogelijk te beperken.

Eenrichtingsverkeer Hoogstraat-Lindendries-Benedenstraat-Keesdal

Om het verkeer op de route Langestraat, Hoogstraat, Lindendries, Benedenstraat en Keesdal zo veilig en vlot mogelijk te laten verlopen, hebben we ervoor gekozen om over het hele traject eenrichtingsverkeer in te voeren, behalve in de Langestraat en het eerste deel van de Hoogstraat (tot aan huisnummer 50). Dit heeft als voordeel dat de situatie duidelijk is en er meer ruimte is voor de zwakke weggebruikers. Zij kunnen het traject in beide richtingen nemen. Omdat er geen tegenliggers zijn, kunnen fietsers en voetgangers veilig worden ingehaald door automobilisten.

We geven extra aandacht aan de voetgangers en fietsers. Daarom zorgen we ervoor dat het gedeelte Lindendries tussen Heierveld en Keesdal wordt versmald ten gunste van meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

Tijdelijke haltes De Lijn op het omleidingstraject

Op vraag van het gemeentebestuur voorziet De Lijn 4 tijdelijke haltes op het omleidingstraject: 1 tijdelijke halte in Hoogstraat (t.h.v. Langestraat), 1 tijdelijke halte in Hoogstraat (t.h.v. Roost), 1 tijdelijke halte in Lindendries (vóór rotonde) en 1 tijdelijke halte op de Brusselsesteenweg (t.h.v. Keesdal) zodat je eenvoudig de bus richting Asse kan nemen.

Snelheidsbeperking & controle

De politie zal op zeer regelmatige basis controles uitvoeren om de opgelegde snelheidsbeperking van 30 km/u op dit traject af te dwingen. Doorgaand vrachtverkeer is verboden en zal via het ANPR-camerasysteem, rechtstreeks worden beboet.

Eenrichtingsverkeer betekent natuurlijk ook dat het verkeer dat uit de aantakkende straten komt, verplicht deze richting moet volgen. Wie richting Kobbegem moet, raden we daarom aan de omleiding te volgen via de N9 en de Langestraat. Dit is voor de inwoners die op de omleidingsroute wonen ook de aangewezen route om met de auto naar huis te rijden.

Tonnageverbod + 3,5 ton tussen Broekooi en Langestraat

Er geldt een tonnageverbod van + 3,5 ton (uitgezonderd voor laden/lossen, bussen en landbouwvoertuigen) op de Brusselsesteenweg tussen Broekooi en Langestraat, in de richting van Asse. In het kader van de politiecontroles op het naleven hiervan, geldt er bijkomend een parkeerverbod op de parkeerstrook langs de Brusselsesteenweg vanaf huisnummer 361 tot aan Breker. Zodoende kunnen vrachtwagens die het verbod genegeerd hebben op deze strook alsnog rechtsomkeer maken.

Knip Lindendries

Een andere belangrijke ingreep is het knippen van de Lindendries, ter hoogte van de rotonde aan Keesdal. Dit heeft te maken met de gelede bussen van De Lijn die ook via de omleidingsroute in de richting van Asse rijden. Alleen is de rotonde niet voorzien op dergelijke grote en lange voertuigen. De enige oplossing om dit veilig te kunnen organiseren, is Lindendries richting Vaal te knippen en de bus in tegengestelde richting de rotonde te laten nemen.

Ingreep Heilig Hartlaan

Ook in de Heilig Hartlaan hebben we een belangrijke ingreep doorgevoerd, namelijk het invoeren van eenrichting naar Keesdal, vanaf Stevensveld. Daarmee willen we voorkomen dat verkeer dat via de omleiding rijdt, op drukke momenten via de Heilig Hartlaan zou doorsteken naar Bergveld of Vaal.

Voor de lokale handelaars, zoals Bakkerij Jurgen en Frituur Den Box, maar ook voor Kribbe Kinderpret, zijn specifieke omleidingsborden voorzien. Zij blijven tijdens deze fase dus bereikbaar, mits de aangeduide omleiding te volgen.

Vragen kan je doormailen via het het onlinemeldingsformulier of neem contact te nemen met het Klantencontactcenter, T 02 454 19 19.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Meer info op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer

Gepubliceerd op maandag 21 december 2020 16.35 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be