Verloren en gevonden voorwerpen

Voorwerp gevonden

Indien je een voorwerp vindt waarvan je de eigenaar niet kent, zijn er twee opties. Je het kan het zelf bijhouden en op zoek gaan naar de eigenaar. Of je kan het afgeven aan het gemeentebestuur zodat wij ervoor kunnen zorgen dat het voorwerp bij de rechtmatige eigenaar terechtkomt.

De gevonden voorwerpen worden ingeschreven in het register van verloren en gevonden voorwerpen.

Het is het gemeentebestuur die verantwoordelijkheid draagt voor de bewaring, de registratie en het beheer van verloren en gevonden voorwerpen. Het voorwerp wordt minstens 6 maanden in bewaring gehouden bij de gemeente.

Voorwerp verloren

Ben je zelf een voorwerp verloren? Dan kan je dit aangeven bij het gemeentebestuur of via dit formulier. Hebben we het niet in ons bezit, dan hebben we in ieder geval jouw contactgegevens wanneer het voorwerp wordt binnengebracht.

Voorwerp gestolen

Diefstal is een zaak van de politie. Neem hiervoor contact op met de lokale politie AMOW, T 02 452 50 05. 

Fiets verloren? Laat zeker je fiets graveren. Je hebt als Belg een uniek rijksregisternummer. Als dat nummer op het kader van jouw fiets staat, neemt de gemeente contact met je op wanneer zij jouw fiets onbeheerd hebben teruggevonden.

Rijbewijs of e-ID verloren of gestolen

Rijbewijs verloren of gestolen? Doe dan aangifte bij de politie. Met het verkregen document kan je bij de dienst Rijbewijzen een duplicaat aanvragen. De dienst Rijbewijzen werkt enkel op afspraak. Let op, het door de politiediensten afgeleverd attest vervangt je rijbewijs niet. Je mag hier dus geen voertuig mee besturen.

Identiteitskaart verloren of gestolen? Bel dan DOC STOP op het gratis nummer 00800 2123 2123 om je kaart te blokkeren (24/24, 7/7). Opgelet, een geblokkeerde kaart kan niet meer opnieuw geactiveerd worden. Doe zo snel mogelijk aangifte bij de lokale politie. Je ontvangt een attest.

Maak een afspraak bij de dienst Bevolking om de procedure voor een nieuwe kaart op te starten ('Aanvraag identiteitskaart Belg').

Bankkaart verloren

Laat je bankkaart onmiddellijk blokkeren bij Card Stop via 070 344 344. Indien je bankkaart gestolen is, doe dan zeker ook aangifte bij de politie.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be