Vrijetijdssite Zellik

De architectenbureaus Areal & Brut werden einde april 2020 aangesteld voor de opmaak van een masterplan en de bouw van het vrijetijdscentrum in Zellik. Intussen is de bouw van vrijetijdscentrum 't Gezel volop aan de gang.

Voorontwerp

Het voorontwerp van het vrijetijdscentrum werd al in 2020 opgesteld. Dit voorontwerp werd op 16 december 2020 tijdens een online-infomoment toegelicht. Tot januari 2021 mochten bewoners vragen en opmerkingen formuleren. Intussen is alles afgeklopt, zijn de omgevingsvergunningen in orde en zijn bouwvakkers druk in de weer met de bouw van de site.

Rond de vrijetijdssite is een grote zone voorzien als gemeentetuin (groene parkzone). Voor de opmaak hiervan organiseerden we in de zomer van 2020 een digitaal participatietraject. De resultaten hiervan vind je onderaan deze pagina.

Gemeentetuin

Om het ontwerp van de gemeentetuin participatief aan te pakken, werd een antennegroep samengesteld met betrokkenen die hun vereniging of doelgroep vertegenwoordigen.

Elke vertegenwoordiger ontving een doe-pakket waarmee hij, samen met zijn vereniging, aan de slag kon om de gemeentetuin vorm te geven. De oudste leerlingen van de Zellikse scholen kregen eveneens de kans om mee te ontwerpen.

Tijdens een digitale participatieavond in april 2021 werden deze ideeën samengelegd en luisterden we naar het waarom. Het studiebureau verwerkte de input van deze avond, samen met de ideeën die naar voor kwamen uit de doe-pakketten en ging hiermee aan de slag om de gemeentetuin vorm te geven.

In de gemeentetuin maken we plaats voor een lig- en rustweide, speel- en avonturencirkels voor de kleinsten, skate- en fitnesscirkel voor sportievelingen en mooie loop- of wandelpaden. Ook leggen we de focus op het ontharden en vergroenen van de Noorderlaan, en zorgen we voor groene buffers en voldoende fietstoegangen en -stallingen.

Lees er meer over in de folder

Vrijetijdscentrum 't Gezel

Het vrijetijdscentrum rijst volop uit de grond. Na een heuse stemming over een naam voor het centrum kozen de Zellikenaren voor de naam 't Gezel, een plek waar we samen genieten in Zellik. Op 1 september is de aannemer gestart met de bouw.

In het nieuwe vrijetijdscentrum krijgen de bibliotheek, de cafetaria, de huidige zalen langs de Noorderlaan, het jeugdhuis en de jeugdlokalen onderdak. Ook komt er een grote zaal met een verhoogd podium en een mobiele tribune. De nieuwbouw zou in het voorjaar van 2024 klaar moeten zijn.

Als iedereen uit de oude gebouwen verhuisd is, breken we die oude gebouwen af en maken we ruimte voor de aanleg van het zuidelijke deel van de gemeentetuin. We starten met de aanleg van het noordelijke deel van de tuin in juni 2023.

Infokrant

Elke Zellikenaar ontving in de week van 29 maart een infokrant in de bus. Je kan de krant hieronder ook downloaden.

In de week van 8 mei 2023 valt een tweede infokrant in de Zellikse brievenbussen. Deze krant geeft je een laatste stand van zaken van het project, de bouwwerken en de bijbehorende planning.

Timing

  • 2015-2020: Participatietraject en antennegroep
  • 2021: Vergunning- en voorbereidingsfase
  • september 2022: Start bouw nieuw vrijetijdscentrum
  • Juni 2023: start aanleg van het noordelijke gedeelte van de gemeentetuin
  • 3 juni 2023 van 11.00 tot 13.00 uur: infomarkt over de vrijetijdssite op de speelplaats van de gemeentelijke lagere school 'De Regenboog'
  • 16 en 17 september 2023: werfbezoek
  • 2024: Opening nieuwe vrijetijdscentrum en afbraak van de oude gebouwen
  • 2024-2025: Aanleg zuidelijk gedeelte van de gemeentetuin

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be