Vrijetijdssite Zellik

De architectenbureaus Areal & Brut werden einde april 2020 aangesteld voor de opmaak van een masterplan en de bouw van het vrijetijdscentrum in Zellik.

Voorontwerp

Aan het voorontwerp van het vrijetijdscentrum werd de laatste maanden hard gewerkt. Dit voorontwerp werd op 16 december 2020 tijdens een online-infomoment toegelicht. Tot 17 januari 2021 mochten bewoners vragen en opmerkingen formuleren. Eerstdaags zal de omgevingsvergunning worden aangevraagd. De bouwwerken worden voorzien in 2022-2023.

De voorstelling van dit infomoment en de vragen en antwoorden zijn hieronder terug te vinden.

In het nieuwe vrijetijdscentrum worden de bibliotheek, de cafetaria, de huidige zalen langs de Noorderlaan, het jeugdhuis en de jeugdlokalen ondergebracht. De bestaande verouderde gebouwen langs de Noorderlaan zullen gesloopt worden na ingebruikname van het nieuwe centrum.

Rond de vrijetijdssite is een grote zone voorzien als gemeentetuin (groene parkzone). Voor de opmaak hiervan organiseerden we in de zomer van 2020 een digitaal participatietraject (resultaten zie bijlage).

Ontwerpfase gemeentetuin (voorjaar 2021)

Op dit ogenblik zitten we in de fase van het ontwerp voor deze gemeentetuin. Ook deze fase pakken we participatief aan. Er is een antennegroep samengesteld met betrokkenen die hun vereniging of doelgroep vertegenwoordigen.

Elke vertegenwoordiger ontving een doe-pakket waarmee hij, samen met zijn vereniging, aan de slag kon om de gemeentetuin vorm te geven. De oudste leerlingen van de Zellikse scholen kregen eveneens de kans om mee te ontwerpen.

Op een digitale participatieavond in april werden deze ideeën samengelegd en luisterden we naar het waarom. Het studiebureau verwerkte de input van deze avond, samen met de ideeën die naar voor kwamen uit de doe-pakketten en gaat hiermee aan de slag om de gemeentetuin vorm te geven. Zodra het plan voor deze tuin klaar is, koppelen we hierover terug. 

Heb je zelf nog een vraag of een idee? Laat het ons zeker weten via vrijetijdssitezellik@asse.be.

Infokrant

Elke Zellikenaar ontving in de week van 29 maart een infokrant in de bus. Je kan de krant hieronder ook downloaden.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be