Vrijetijdssite Zellik

De architectenbureaus Areal & Brut werden einde april 2020 aangesteld voor het maken van een masterplan en bouwen van het vrijetijdscentrum in Zellik.

Voorontwerp

Aan het voorontwerp van het vrijetijdscentrum werd de laatste maanden hard gewerkt. Dit voorontwerp werd op 16 december 2020 tijdens een online-infomoment toegelicht. Tot 17 januari 2021 konden vragen en opmerkingen worden geformuleerd aan de dienst Openbare werken.

De voorstelling van dit infomoment en de vragen en antwoorden zijn hieronder terug te vinden.

In het nieuwe vrijetijdscentrum worden de bibliotheek, de cafetaria, de huidige zalen langs de Noorderlaan, het jeugdhuis en de jeugdlokalen ondergebracht. De bestaande verouderde gebouwen langs de Noorderlaan zullen gesloopt worden na ingebruikname van het nieuwe centrum.

Rond de vrijetijdssite is een grote zone voorzien als gemeentetuin (groene parkzone). Voor de opmaak hiervan werd reeds een digitaal participatietraject georganiseerd in de zomer van 2020 (resultaten zie bijlage).

Ontwerpfase gemeentetuin (voorjaar 2021)

Op dit ogenblik zitten we in de fase van het ontwerp voor deze gemeentetuin. Ook deze fase pakken we participatief aan. Er is een antennegroep samengesteld met betrokkenen die hun vereniging of doelgroep vertegenwoordigen.

Elke vertegenwoordiger ontvangt een doe-pakket waarmee hij, samen met zijn vereniging, aan de slag kan om de gemeentetuin vorm te geven. De oudste leerlingen van de Zellikse scholen krijgen eveneens de kans om mee te ontwerpen. Wat willen zij zien in deze gemeentetuin? En we gaan de straat op. We willen van de Zellikenaren horen waar ze nood aan hebben.

Op een digitale participatieavond in april worden deze ideeën samengelegd; wordt er geluisterd naar het waarom en nadien gaat het ontwerpbureau hiermee verder aan de slag.

Heb je zelf nog een vraag of een idee? Of is je vereniging, je buurt niet mee opgenomen in de antennegroep en willen jullie hier ook graag een stem? Laat het ons zeker weten via vrijetijdssitezellik@asse.be.

Infokrant

Elke Zellikenaar ontving in de week van 29 maart een infokrant in de bus. Je kan de krant hieronder ook downloaden.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be