Wandel mee naar groengebied Wolfrot

De Milieuraad nodigt je uit op dinsdag 24 september om 19.00 uur voor een avondwandeling in het prachtige gebied Wolfrot. Je krijgt toelichting bij de reeds gerealiseerde en voorgestelde inrichtingsmaatregelen en je krijgt meer info over de Groene Rand Asse.

Met de Groene Rand Asse zet het bestuur en zijn partners in op extra natuur, erfgoed en recreatie in drie geselecteerde zones (Putberg, Boekfos en Wolfrot). Het (eerste) ontwerpplan voor de zone Wolfrot is klaar.

Het gemeentebestuur onderneemt hier, op de eigen percelen, tal van maatregelen: een groenbuffer, de aanleg van speelgroen en akkervogelranden op de Asphaltcosite, de vergroening van het kerkhof van Walfergem en de aanleg van een hoogstamboomgaard/houtkant/rustplek.

Om nog meer mogelijk te maken, wil het gemeentebestuur samenwerken met eigenaars en gebruikers van percelen binnen deze zone door de aanleg van haag/heg/bos, groenbuffer, poel, hoogstamboomgaard, akkervogelrand, ... Alle maatregelen gebeuren in dit project op vrijwillige basis.

Afspraak op 24 september om 19.00 uur aan jeugdcentrum ’t Jass, Asphaltcosite 20, Asse.

Gepubliceerd op maandag 9 september 2019 11.19 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be