Wandelen in Asse

Wandelen langs mooie bezienswaardigheden en prachtige landschappen? Dat kan, ook in Asse!

Bewegwijzerde wandelingen

Het gemeentebestuur stippelde samen met de wandelverenigingen 10 bewegwijzerde wandelingen uit. Wil je graag de mooiste wandelwegen van Asse en deelgemeenten verkennen? Download dan hieronder de wandelplannetjes. Bij ieder plannetje vind je ook een overzicht van bezienswaardigheden langs je wandelroute.

Wandelbrochures

Wandelen in Asse: 10 tips

De nieuwe folder met 10 uitscheurbare wandelfiches loodst je langs de mooiste plekjes van Asbeek, Bekkerzeel, Mollem, Kobbegem, Krokegem, Terheide, Relegem, Walfergem en Asse-centrum. Elke fiche vermeldt de belangrijkste bezienswaardigheden.

Vanaf midden juli gratis verkrijgbaar in de bib, het Cultuurcentrum en aan de balie van het gemeentehuis.

Adembenemend Asbeek

Asbeek ligt op de grens met het Pajottenland en dankt zijn naam aan de beek die het gehucht doormidden snijdt. Ontdek een adembenemend landschap dat gekenmerkt wordt door steile hellingen, glooiende kouters, beken, bronnen en bosjes.

Download hier de wandelbrochure

De Weg-om van Kruisborre

De Kruisborrevallei behoort ongetwijfeld tot de mooiste plekken van Asse. Niet voor niets werd de omgeving samen met de Kruisborrekapel als cultuurhistorisch landschap beschermd. Wandel langs veldkapellen en kruisen en kom alles te weten over legende van de Heilige Kruisen.

Download hier de wandelbrochure

Wandeling 'Verbeeldend Asse'

In 2016 werd onder de noemer ‘Verbeeldend Asse’ het Asses landschap in de kijker gezet. Een unieke verzameling landschapsschilderijen en dorpsgezichten werd uitgezet op kaart. Wandel aan de hand van de brochure van beeld naar beeld en laat je verbeelding spreken.

Educatief wandelpad archeologie

Deze wandeling brengt je van het Oud Gasthuis in het centrum naar de Romeinse Nederzetting. Infopanelen onderweg vertellen je alles over het Romeins verleden van Asse. Combineer je wandeling met een bezoek aan het Erfgoed Museum Asse, open elke derde zondag van de maand.

Meer info over dit wandelpad vind je op de website van Agilas.

Wandeling Molenbeekvallei (4,5 km)

Download de wandelfolder over de Molenbeek in Asse, Ganshoren en Jette en ontdek een mooi stukje beekvallei, een ecologische corridor op de grens met Brussel. Je wandelt langs kabbelende beekjes, moerasgebied, bossen en weiden.

Wandelen met jonge kinderen

Kabouterpad (4,2 km)

Een buggy- en loopfietsproof wandeling langs kabouterhuisjes en leuke speelplekken. Meer info vind je op de website van Huis van het Kind.

Wandelen in groep

Hou je van wandelen, maar trek je er niet graag alleen op uit? Asse telt enkele leuke wandelclubs.

Meer informatie over de drie wandelclubs actief in Asse:

Zelf je wandeling uitstippelen?

Dat kan eenvoudig via het knooppuntennetwerk Brabantse Kouters. stippel (over de gemeentegrenzen heen) je eigen wandelroute uit via deze website.

Wandelnetwerk Brabantse Kouters bundelt maar liefst 780 km wandelpaden en omvat de mooiste wandeltrajecten van Asse, Merchtem, Opwijk, Londerzeel, Meise, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Zemst, Vilvoorde, Machelen, Kraainem en Wezembeek-Oppem.

De fysieke kaartenset (2 kaarten en een infogids met suggestiewandelingen) kost 9 euro en is verkrijgbaar in het gemeentehuis en bij CC Asse.

Al wandelend street art ontdekken

Tour Elentrik Asse

Tour Elentik Zellik

Tour Elentrik Mollem

Meer wandelsuggesties

Heb je de wandelmicrobe helemaal te pakken? Dan vind je hier meer wandeltips.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be