Wandelen met Manke Fiel

Heimwee naar de tijd van Manke Fiel? Pasar Asse stippelde een mooie wandeling uit. Wandel naar de Muzeumstraat en haal herinneringen op dankzij de film van Johan Stoefs en Willy Marivoet.

Even pauzeren? Dat kan aan de boomgaard van Kruisborre.

De wandeling vertrekt aan het Kerkplein en is bewegwijzerd met kleurrijke pijltjes. Schrik om een pijltje te missen? Neem dan de wegbeschrijving mee.

Vertrek: Kerkplein Asse

Wandel richting Sint Martinusstraat, dan naar Hofveld, op het einde naar rechts: Muurveld. Hou links aan en neem iets verder het padje links. Je houdt dit padje rechts aan tot Witteramsdal. Op de Witteramsdal ga je rechts. Neem de eerste straat links. Deze geeft uit op de Terlindenweg.

Stap hier naar beneden en wandel het eerste padje rechts in (wandelknooppunt 238). Aan de volgende T-splitsing ga je naar links. Blijf deze weg volgen tot de T-splitsing. Hier neem je eerst rechts en daarna links. Blijf dit pad volgen tot de Mazier. Steek de straat over en wandel de Kruisborreweg op. Neem het eerste baantje links. Aan de linkerkant kan je even pauzeren aan de picknickbanken in de boomgaard.

Na een deugddoende stop gaat de tocht naar de Muzeumstraat verder.

Wandel terug naar de Mazier en ga hier (aan het eind van de Kruisborreweg) naar rechts. Je daalt een stukje, volgt links mee. Aan de T-splitsing volg je links de Terlindenweg. De volgende straat links is de Muzeumstraat. Hier op de hoek stond ooit Museum De Vaerenberg, het museum van Manke Fiel. De foto’s op de elektriciteitscabine geven een beeld van hoe het hier vroeger was. Wil je meer herinneringen ophalen? Scan dan de QR-code¬†en bekijk de documentaire van Johan Stoefs en Willy Marivoet.

Om terug te keren naar het centrum van Asse sla je de Muzeumstraat niet in, maar volg je de Terlindenweg tot het volgend wandelknooppunt (237). Deze veldweg brengt je op de Witteramsdal. Op de T- splitsing neem je links, daarna de eerste straat rechts. Volg dit baantje rechts mee. Je komt uit op bij Langevijver (nieuwe verkaveling). Via de Boekfos keer je terug naar het Kerkplein.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be