Warmteverlies van jouw woning in kaart brengen? Vraag een warmtescan aan

Inwoners krijgen de kans om tijdens de herfst en winter goedkoop een warmtescan van hun woning te laten uitvoeren.

Voor slechts 40 euro gaat een energiedeskundige van de vzw 3Wplus, die samenwerkt met het gemeentebestuur, met een warmtebeeldcamera na waar precies in de woning warmte verloren gaat.

Zo’n toestel is nodig aangezien warmteverlies niet met het blote oog waarneembaar is. De camera stelt de deskundige in staat om infraroodfoto’s van de woning te nemen, zowel aan de buitenkant als aan de binnenzijde. Na het onderzoek ter plaatse stelt de expert een rapport op, met daarin onder meer sprekende infraroodbeelden die het warmteverlies aan de hand van kleuren duidelijk maken. Verder staan in het rapport tips en technische adviezen om het warmteverlies tegen te gaan.

Mits enkele ingrepen is de kost van de audit zo terugverdiend. Sociale doelgroepen kunnen bovendien aanspraak maken op verhoogde premies. Ook eigenaars die aan sociale doelgroepen willen verhuren, kunnen een beroep doen op heel wat voordeeltarieven.

Een warmtescan uitvoeren kan enkel tijdens de herfst en winter. Het verschil tussen de temperatuur binnen en buiten moet voldoende groot zijn, anders is het warmteverlies niet of niet goed te meten.

Een warmtescan aanvragen, kan telefonisch via M 0488 55 98 55 of via kyotoindewijk@3wplus.be

 

Gepubliceerd op vrijdag 26 oktober 2018 12.02 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be