Word knotter in de Brabantse Kouters

Knotbomen geven karakter aan ons landschap. Ze werden samen met hagen, heggen en houtkanten eeuwen gebruikt door mensen. Ze leverden brandhout en geriefhout, zorgden voor drainage of schaduw, dienden als windscherm of duidden perceelsgrenzen aan.

In de basiscursus voor knotters leer je eerst over de waarde van knotbomen voor natuur en landschap. Daarnaast krijg je informatie over gereedschappen, het onderhoud, technieken en veiligheid. Zo leer je hoe je jezelf beschermt tegen de risico’s van het werken met de kettingzaag. Deze theorieles vindt plaats op zaterdag 15 oktober van 09.30 tot 16.00 uur in Asse.

Tijdens de tweede lesdag knot je zelf bomen onder begeleiding van een ervaren specialist. De praktijkles kan je enkel volgen als je eerst de theorieles hebt gevolgd. De praktijkles vindt plaats op zaterdag 5 november van 09.30 tot 16.00 uur in Asse.

Deze cursus is een initiatief van Regionaal Landschap Brabantse Kouters en wordt financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.

Inschrijven

  • Je kan je enkel inschrijven voor de volledige cursusreeks. Er is geen voorkennis vereist.
  • De cursus kost 95 euro. Het Regionaal Landschap betaalt hiervan 60 euro terug wanneer je je als actieve vrijwilliger aansluit bij www.goedgeknot.be.
  • De theorieles is gepland op zaterdag 15 oktober in Asse, de praktijkles vindt plaats op zaterdag 5 november, eveneens in Asse.
  • Breng je eigen kettingzaag mee tijdens de praktijkles. Veiligheidsmateriaal wordt voorzien door het Regionaal Landschap.

Info

Gepubliceerd op donderdag 4 augustus 2022 8.30 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be