Woonzorgcentrum Hingeheem

De COVID19-cijfers gaan de goede kant uit, zowel wat betreft het aantal besmettingen als het aantal vaccinaties in Vlaanderen. Het vooruitzicht om de deuren vanaf 1 juli volledig te kunnen heropenen kan dan ook doorgaan zoals gepland!

Deuren opnieuw open vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli gaan de deuren van het woonzorgcentrum weer volledig open. We hernemen onze werking maximaal zoals vóór 13 maart 2020.

Dit betekent dat bezoekers weer vrij en doorlopend op bezoek kunnen komen tot 21.00 uur. De deuren zullen automatisch open en dicht gaan.

De openingsuren van het onthaal blijven behouden. Je kan elke werkdag aan het onthaal terecht van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.

De volgende COVID-19-maatregelen blijven van toepassing voor alle medewerkers en bezoekers (cfr. richtlijnen Agentschap Zorg en Gezondheid):

  • dragen van een chirurgisch mondmasker in heel het woonzorgcentrum
  • ontsmetten van de handen bij binnenkomst en buitengaan van het woonzorgcentrum
  • vanaf 1 juli moet je evenwel niet meer registreren aan het onthaal

Onze bewoners mogen vanaf 1 juli ook meerdere bezoekers tegelijkertijd ontvangen. Als gezin mag je maximum 8 personen bij je thuis uitnodigen. Wij volgen dezelfde regels, maar 8 personen is uiteraard wat krap op de kamer. Maar meer dan 2 bezoekers is dus vanaf 1 juli wel mogelijk. We verwachten dat onze bewoners en bezoekers hierin zelf een verantwoorde keuze maken.

Wil je samen met een bewoner het woonzorgcentrum tijdelijk even verlaten, bv. om een terrasje te gaan doen, een wandeling of een bezoek thuis? Dat kan.

We vragen jullie om op voorhand het personeel op de afdeling verwittigen én het onthaal. Zo zijn we op de hoogte dat een bewoner er even niet is en vermijden we onnodige en stresserende “zoekacties”.

Cafetaria

Vanaf 1 juli zal de cafetaria ook ruimere openingsuren hebben. Bewoners en hun bezoekers zijn welkom in onze cafetaria van woensdag t.e.m. zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Op zondag is dit van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Je mag voortaan ook met meer dan 4 personen aan een tafel zitten (max. 8) op voorwaarde dat je 1,5 meter afstand kan houden van andere gezelschappen.

Kledij

We vragen om nieuwe kledij altijd af te geven aan het onthaal tijdens de openingsuren, zodat we die kunnen labelen met de naam van de bewoner.

Als nieuwe kledij rechtstreeks in de kast wordt gelegd zonder naamlabel, dan bestaat de kans dat het kledingstuk na een wasbeurt niet meer terug bij de juiste eigenaar geraakt.

Animatie

Ook hier hernemen we zoveel mogelijk onze normale werking, al moeten we natuurlijk rekening houden met de richtlijnen zoals ze voor iedereen gelden bij het organiseren van activiteiten. Vanaf 16 juli zal er opnieuw wekelijks een eucharistieviering plaatsvinden in het woonzorgcentrum voor de bewoners die interesse hebben.

Sinds midden juni beschikt ons woonzorgcentrum over een duo tandem fiets! Samen met een medewerker of vrijwilliger kunnen onze bewoners een fietstochtje maken door Asse.De tandemfiets zorgt voor een frisse neus, beweging en een hartelijk terugzien van oude bekenden en straten in de buurt. De investering zeker waard.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we in september terug een familiedag, al zal het dit jaar in een aangepaste, coronaveilige vorm zijn.

We plannen ook een heuse Zomerbar, waar familieleden en vrienden van onze bewoners welkom zijn en waar we met een hapje en een drankje kunnen bijpraten.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be