Fietskluis

Vanaf 1 maart 2023 kan je 10 fietskluizen terugvinden aan het station van Asse, meer bepaald ter hoogte van Lindendries. Elke fietskluis is voorzien van een stopcontact, zodat je jouw elektrische fiets of speed pedelec kan laden wanneer jij je traject verderzet. Het station is bovendien een mobipunt voorzien van tal van mobiliteitsmogelijkheden. 

Waarom een fietskluis?

Fiets jij met je eigen (elektrische) fiets naar het trein- of busstation? Wil jij je fiets liefst veilig opbergen? Mét optie tot opladen? Wel, dan kan jij een fietskluis waarschijnlijk goed gebruiken. Op die manier kan je gerust op de trein of bus stappen en is je fiets opgeladen wanneer je aan het einde van de dag opnieuw op de fiets springt. Het is veilig en bovendien erg eenvoudig, want reserveren en betalen doe je via de app. Op die manier hopen we het fietsgebruik van en naar het mobipunt te stimuleren.

Hoe werkt het?

Je gebruikt de fietskluizen via de gratis app (voor Android en iOS). Via deze app kan je reserveren, de kluis openen en sluiten en je reservatiestatus bekijken. Je vindt er ook een geïntegreerd betalingssysteem waarop je snel, veilig en eenvoudig betalingen kunt verrichten via domiciliëring en bancontact. Bovendien beschikt de app over een handleiding en een helpdesk.

Veelgestelde vragen over de app 

Je kan de lockers ontlenen per uur of per dag. Hiervoor betaal je: 

  • 0,20 euro/uur
  • 1 euro/dag

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be