Jeugdcentrum 't Jass

Het jeugdcentrum 't Jass wil een plek zijn waar jongeren kunnen komen chillen, skaten, basketten, lopen en voetballen. Je kan er iets drinken in jeugdhuis 't Bronneken of deelnemen aan hun activiteiten. In het gebouw zitten verschillende organisaties, zoals de gemeentelijke jeugddienst en sportdienst, het jongerenadviescentrum (JAC), een antennepost van het justitiehuis en een secretariaat van KunstAs, academie voor muziek, woord, dans en beeld. Je kan er ook de fuif- of vergaderzaal huren of komen repeteren. 

Jeugdcentrum ’t Jass opende haar deuren in maart 2014. Sinds 2015 vind je er een kunstwerk van de Belgische artiest Joachim. Het jeugdcentrum werd als één van de 8 locaties geselecteerd voor het project ‘Wild Brabant’, waarmee provincie Vlaams-Brabant beeldende kunst tot bij een breed publiek wou krijgen. Alle werken binnen dit thema refereren naar natuur, wildernis en dieren.

Om het binnenplein van het jeugdcentrum aantrekkelijker te maken, werd het in de zomer van 2020 in een kleurrijk streetartjasje gestoken. De insteek voor dit project is gebaseerd op de alombekende hopplant – uiteraard een uniek icoon voor Asse – maar de kunstenaars gaven hier een wel heel speciale draai aan.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be