Parkeertarieven en retributies

Gratis parkeren

Elke gebruiker kan éénmalig per dag gebruik maken van 15 minuten gratis parkeertijd in de voormiddag en in de namiddag, via de parkeerautomaten en de parkeerapps. Dit is nieuw. Het 1 uur gratis parkeren tussen 12.00 en 13.00 uur blijft behouden. De gratis parkings worden aangeven via de schermen en hebben geen parkeerautomaten.

Gratis parkings: Asphaltco, Boekfos, Gildehof, Putberg, Station, Noorderlaan, Frans Timmermansstraat en Den Horinck.

Betalend parkeren

Het betalend parkeren is elke dag van toepassing van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.00 uur (behalve op zon- en feestdagen) aan 1 euro per uur. Aan de parkeerautomaat dien je voortaan eerst de nummerplaat van je voertuig in te geven.

Je hebt de mogelijkheid om aan de parkeerautomaat een gratis parkeerticket van 15 minuten te nemen. Wens je langer te parkeren, dan kan je een parkeerticket aankopen. Betalen kan met bankkaart, muntstukken of via sms/app. In het laatste geval ontvang je geen parkeerticket, betaal je enkel voor de effectief geparkeerde tijd en worden de parkeerkosten verrekend via je GSM-factuur of afgetrokken van je belkrediet.

Wie beschikt over een parkeerabonnement of een parkeerkaart voor personen met een handicap kan gratis en onbeperkt parkeren.
Leg je parkeerticket, parkeerabonnement of parkeerkaart voor personen met een handicap altijd duidelijk zichtbaar achter de voorruit van je voertuig.

Als je langer parkeert dan de geldigheid van je parkeerticket, kies je automatisch voor het retributietarief van 18 euro per halve dag. Een halve dag loopt van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.00 uur.

Betaalparkings: Hopmarkt, Koensborre, Kerkplein, Prieelstraat, Stationsplein, Gemeenteplein, Huinegem (ondergronds + bovengronds). Op de parking Huinegem (ondergrondse parking) betaal je slechts 1 euro per dag.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be