Vergunning exploiteren dienst individueel bezoldigd personenvervoer

Voor het uitbaten van een taxidienst of dienst voor ceremonievervoer heb je een vergunning voor individueel bezoldigd personenvervoer nodig van de gemeente waar je gevestigd bent. De vergunning is 5 jaar geldig, in heel Vlaanderen, maar dus niet in Brussel.

Elke bestuurder die diensten van individueel bezoldigd personenvervoer aanbiedt, moet vanaf 1 juli 2020 in het bezit zijn van een bestuurderspas.

Alle communicatie en documentatie die wordt uitgewisseld met het gemeentebestuur, dient in het Nederlands te verlopen.

In de nieuwe wetgeving (IBPV/ bestuurderspas) is het Nederlandse taalniveau B1 (richtgraad 2.2) vereist, aan te tonen door een diploma of getuigschrift Nederlandstalig secundair onderwijs of volwassenenonderwijs of geldige taaltest van erkende taalcentra. Een zelftest is niet toegestaan.

Voor wie?

Je voldoet aan alle administratieve voorwaarden zoals beschreven in het decreet. Je beschikt over een bewijs van goed zedelijk gedrag, beroepsbekwaamheid en bent solvabel.

Procedure

De vergunning en bestuurderspas kan je aanvragen via Centaurus 2020.

Afhandeling

De vergunning wordt binnen een termijn van 45 dagen afgeleverd nadat de aanvraag volledig werd verklaard. Deze termijn kan in vakantieperiodes verlengd worden tot 60 dagen.

Meer info

Website van de Vlaamse Overheid.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be