Uittreksel bevolkingsregister

Een uittreksel uit het bevolkingsregister bevestigt dat je ingeschreven bent in het bevolkingsregister. Het attest bevat een aantal persoonlijke gegevens zoals naam, voornaam, geboortedatum en -plaats, woonplaats, afstamming, enzovoort.

Voor wie?

Een uittreksel bevolkingsregister kan aangevraagd worden door de persoon in kwestie.

Procedure

1. Via het e-loket

2. Via de toepassing 'Mijn dossier'. Je hebt een kaartlezer en je elektronische identiteitskaart met pincode nodig.

3. Via e-mail
Stuur een e-mail naar bevolking@asse.be. Voeg een kopie van de voor- en achterzijde van je identiteitskaart toe. Vermeld je voornaam, familienaam, adres, telefoonnummer en de reden van je aanvraag.

4. Via de infobalie
Kom langs in het gemeentehuis. Breng je identiteitskaart mee. Je krijgt je document meteen mee naar huis. Vraag je een document aan voor iemand anders? Dit kan enkel op vertoon van volmacht en een kopie van de identiteitskaart van de persoon in kwestie. 

Wat meebrengen?

Je identiteitskaart.

Bedrag

Gratis.

Afhandeling

  • Bij een aanvraag via e-mail kan je het attest persoonlijk afhalen aan de infobalie van het gemeentehuis, breng hiervoor je identiteitskaart mee. We brengen je op de hoogte als het uittreksel voor je klaar ligt. Onder bepaalde voorwaarden kunnen we dit ook opsturen met de post. 

Uitzonderingen

Als je het attest voor een derde aanvraagt (bijv. in de rol van advocaat, notaris, ...), vul je het aanvraagformulier in.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be